2 min read

Emelie Allen-Ross får mer tid till eleverna med digitala verktyg

Emelie Allen-Ross får mer tid till eleverna med digitala verktyg
Få innehållet uppläst
3:37

Nyrenoverad skola med SMART Board i alla klassrum

Ribbyskolan i Haninge byggdes på 1960-talet men har hållits stängd några år för en välbehövlig totalrenovering. I samband med renoveringen passade man på att bygga ut skolan som sedan återinvigningen 2023 har totalt 900 elever mellan åk f-9.

Lokaler med hållbarhet i åtanke

Genom att återbruka viss inredning såsom skåp, fönsterbrädor och taklampor har man behållit en del av skolans 60-åriga historia. Tillsammans med ljuddämpande väggar, lugna, naturnära färger och energisparande sensorer som styr vattenkranar och lampor är skolan en perfekt blandning av gammalt och nytt. 

Framtidssäkrad undervisningsteknik som förstärker lärandet

Ribbyskolan har valt att installera modern och användarvänlig teknik som kan växa med verksamheten. I varje klassrum sitter det en interaktiv skärm som knyter samman elever, lärare och undervisningsinnehåll på ett naturligt sätt.

− SMART Board har en variation av funktioner som är lättillgänglig för våra elever, lätt att förstå och lätt för lärarna att använda. Vi har skapat en gemensam standard i hela verksamheten, säger Jesper Samuelsson, rektor på Ribbyskolan. Det främsta målet med att utveckla undervisningen med digitala verktyg är att vi vill förstärka lärupplevelsen och lärsituationen för våra elever.

Mer tid till att skapa relationer med eleverna med digitala verktyg

Förstelärare Emelie Allen-Ross har arbetat med SMART Board i klassrummet sedan 2011 och hon ser många fördelar med att jobba digitalt.

− Jag sparar otroligt mycket tid som lärare genom att jobba digitalt och det är ju tid som jag kan lägga på att bemöta och skapa relationer med mina elever, säger Emelie Allen-Ross. Jag kan individanpassa min undervisning på ett helt annat sätt, som jag aldrig hade haft möjlighet att göra om jag enbart hade jobbat med analoga läromedel.

Enklare att få syn på elevernas kunskaper med digitala arbetsmetoder

Många elever tycker inte om att räcka upp handen och prata inför klassen och då riskerar läraren att missa vad eleverna faktiskt kan. Här kan olika typer av digitala funktioner underlätta för dem att visa sina kunskaper.

− Genom att använda olika typer av quiz eller låta dem svara digitalt blir eleverna mer anonyma för varandra samtidigt som jag ser exakt vad varje elev har svarat. På det viset får man syn på att vissa elever kan otroligt mycket och jag får möjlighet att förstärka deras självkänsla, säger Emelie Allen-Ross.

Lustfyllt lärande med gamification

De spelbaserade övningarna är elevernas favoriter. 

− Eleverna tycker att gamification-övningarna är jätteroliga. De märker ju inte själva att de färdighetstränar på olika saker, för dem är det bara en rolig tävling som de vill göra om och om igen, säger Emelie Allen-Ross. Det har hänt att kollegor har stuckit in huvudet i klassrummet och undrat vad vi gör för roligt och då kanske vi har tränat på satsdelar med Lyckohjulet eller multiplkationstabellen med MonsterQuiz...

Vad tycker eleverna om att arbeta med SMART Board och digitala läromedel?

Hör några av Emelies elever berätta i filmen nedan:

Kontakta oss!

Vad är din erfarenhet av digitala verktyg i undervisningen? Vill du veta mer om hur olika verktyg och funktioner kan lyfta dig och din verksamhet? Kontakta oss via nedan formulär så tar vi ett inledande samtal och ser vart det bär.

Mer tid till eleverna med digitala verktyg
Lustfyllt lärande med Smartboard
Enklare för elever att visa vad de kan med digitala verktyg
Metod efter situation - en mix av analoga och digitala läromedel
Eleverna lär sig mer med spelbaserade övningar