Videokonferens företag

Har du behov av lösningar för att kunna genomföra effektiva videokonferenser i ditt företag? Välkommen att kontakta oss på AVS så hjälper vi dig att hitta utrustning som möjliggör videokonferenser med professionell kvalitet.

Även på kontoret finns det ofta behov av smarta och väl fungerande lösningar för att skapa effektiva presentationer och på bästa möjliga sätt ta tillvara allas idéer i brainstormingsessioner, vid möten och i planeringsarbete.

På AVS har vi allt ni behöver för att på bästa möjliga sätt använda er av digital teknik som möjliggör nya och effektiva sätt att samarbeta på.

KONTAKTA OSS gärna för att få rådgivning kring utrustning som kan förbättra kommunikationen vid konferenser i era lokaler och på distans.

Image of two colleagues having a video conference with three other people

Konferenslösningar för en smidig videokonferens

Idag genomförs många konferenser digitalt, både internt inom företag och när man snabbt och enkelt vill kunna stämma av projekt med kunder eller uppdragsgivare. För att det ska fungera krävs bra utrustning för videokonferenser. Telefonkonferenser var tidigare det vanligaste alternativet, men idag har de i stor utsträckning ersatts av videokonferens då man får en bättre känsla för nyanser i språket och vad människor menar i ett samtal när man även kan se varandra. Det blir också enklare att dela viktiga uppgifter om man har visuella verktyg som kan förstärka det man vill säga, har möjlighet att visa diagram eller slides på en stor skärm eller rentav dela sin egen skärm direkt med åhörarna.

Videokonferenser kan se lite olika ut. I vissa fall sitter alla användare vid varsin dator och kan välja att delta med eller utan egen kamera. På sistone har webbinarier blivit mycket populära och där brukar det i regel bara vara de som talar som har sin kamera aktiverad för att spara bandbredd.

Det går också att arrangera videokonferenser med hjälp av kameror och ljudutrustning som installeras fast i ett mötesrum. En sån lösning passar bra om ni är team som ofta arbetar mot andra som sitter på annan ort. Att enkelt kunna gå in i mötesrummet och ringa upp motparten utan att behöva ställa in det tekniska varje gång gör att mötena blir smidiga och effektiva.

Videomöten har delvis lidit av en del barnsjukdomar som att uppkopplingarna inte alltid har tillräcklig kapacitet för att hantera de stora datamängderna vilket leder till störningar eller fördröjning i ljud eller bild. Som tur är går utvecklingen framåt, men vi kan också säga att det är stor skillnad på att använda utrustning som är särskilt anpassad för denna typ av kommunikation jämfört med datorer, kameror och mikrofoner i konsumentsegmentet. Utrustning som inte tyngs ner av andra applikationer tenderar att fungera bättre för just videosamtal och vi ger er gärna rådgivning kring passande lösningar.

Videoutrustning som alltid fungerar

Vår målsättning är att ni alltid ska ha utrustning som fungerar när ni ska hålla digitala konferenser eller videomöten. Därför erbjuder vi trygga lösningar där ni har möjlighet att få snabb service om något problem skulle uppstå. Vi hjälper er självklart med installationen av utrustningen som ni beställer och det finns möjlighet att bli avtalskund hos oss så att ni alltid kan vara säkra på att få den utrustning och service ni behöver om behoven ökar eller förändras.

Vi erbjuder även utbildning i att använda utrustningen som installeras för att ni ska känna er säkra på hur allt ska ställas in och användas. Välkommen att kontakta oss och berätta om din verksamhet så hjälper vi dig att ta fram lösningar som ger er bästa möjliga förutsättningar för videokonferens i ert företag – utan teknikstrul!

Slipp krångel under videokonferensen med rätt utrustning från AVS

Kontakta oss för att få personlig rådgivning så hjälper vi dig att ta fram en lösning som är anpassad för just ditt företag och ert behov av utrustning för videokonferenser.

Exempel på olika lösningar

Kontakta AVS för mer information