Projektorlampa – Vi hjälper er att hitta rätt!

För att en projektor ska fungera på ett tillfredsställande sätt så krävs det en projektorlampa. Dessa har en begränsad livslängd och även om man väljer att exempelvis sätta i led-lampor så kommer man att se att lampan sluta fungera innan projektorn gör det – förutsatt naturligtvis att ingenting oförutsett inträffar. Vad händer då en projektorlampa slutar fungera och hur ska man välja en ny?

AVS är experter på ljud- och ljusteknik och vi har över 30-års erfarenhet av branschen. Vi vet vilka val som är möjliga att göra, vi vet vad som fungerar i olika sammanhang och vi kan skräddarsy lösningar för våra kunder där allt från installation, service och underhåll inkluderas i våra tjänster. Vad gäller en trasig projektorlampa och alternativen för en sådan så utgår man alltid från vilken typ av projektor det handlar om, vilken modell och hur gammal den är spelar stor roll i valet som man kan göra.

Dessutom så spelar miljön och lokalens utformning en roll också. Det kan vara så att ni har en projektor som skulle kunna ge er en bättre effekt genom en annan typ av projektorlampa och där man även kan passa på att justera placeringen för ännu bättre effekt och resultat.

Kort genomgång av modeller

Om man snabbt tittar på tre olika projektorlampor som man normalt stöter på som kund så kan vi förklara dessa lite närmare:

Originallampa: Detta är, helt enkelt, den lampa som kommer med vid köpet av en projektor. Köper du en originallampa med modul så kommer du att få en projektorlampa som är tillförlitlig och som ger en bra projekteringskvalitet – detta av den enkla anledningen att den är anpassad fullt ut efter projektorns design. Nackdelen är att denna projektorlampa är dyrare.

Kompatibel lampa: En kompatibel projektorlampa kommer från en auktoriserad tillverkare. Den har sina fördelar i att priset är lägre samt att monteringen är enklare. Nackdelen är att de kan ha en kortare livslängd.

Generisk lampa: Den generiska projektorlampan kombinerar en glödlampa från en OEM-tillverkare med en oäkta modul, tillverkad från en tredje part. I stort så kan man få en väldigt liknande tillförlitlighet och kapacitet som vid ett inköp av en originallampa – men där priset är betydligt lägre.

Dessa typer av projektorlampor går även att köpa utan moduler. Då krävs det större krav på monteringen och där minsta misstag kan leda till att glödlampan går sönder. AVS hjälper dig gärna med vidare rådgivning och vi skräddarsyr gärna en lösning som passar er verksamhet. Självklart så gäller detta även monteringen. Välkommen till AVS – experten på ljud och bildkvalitet.

Kontakta oss om projektorlampor

Tel. 010-551 10 00

Malmö (huvudkontor)

AVS i Sverige AB
Pilotgatan 7, 212 39 Malmö

Stockholm

AVS i Sverige AB
Skarprättarvägen 7, 176 77 Järfälla

Göteborg

AVS i Sverige AB
Backa Bergögata 16, 422 46 Hisings Backa

Kontorstid: 08.00–17.00, vardagar

För serviceärenden ber vi dig att istället använda vårt serviceformulär.